Google PlusFacebookTwitter

Editor WYSIWYG per al teu CMS

Per a 30/08/2013

Compartir a GoogleCompartir a FacebookCompartir a Twitter

Una de les coses que faré al bloc serà comentar allò que pugui ser útil als qui, com jo, treballem envoltats d’arxius .html, .js, .php, … En funció dels projectes en els que estem treballant a l’actualitat a GM Cloud Design haig d’anar renovant coneixements i fonts de plugins i/o complements per tal de realitzar el projecte amb les màximes garanties de funcionalitat.

Un dels projectes en els que estem treballant ara mateix (una botiga online programada a mida) requereix d’un panell d’administració amb un munt d’opcions i de possibilitats. Un dels apartats del mateix és un petit CMS per a les diferents pàgines de la botiga.

Una part fonamental d’un CMS és un bon editor visual WYSIWYG (What You See Is What You Get). Per a que entengueu fàcilment que vull dir, el Microsoft Word (processador de text) és un programa que utilitza aquesta tecnologia. El que es veu per pantalla quan s’està creant el document, ja és el mateix document final.

Doncs bé, per als qui, com he dit abans, us moveu entre .html i .php (entre d’altres) us vull presentar la solució que hem implementat dins el CMS de la botiga online en la que estem treballant ara mateix.

L’editor en qüestió és el tinymce 4.0.5. És Open Source sota una llicència LGPL. Amb una molt renovada UI (entre d’altres moltes millores) respecte de les versions anteriors, basat en HTML i JavaScript, transforma un element HTML en un potent editor WYSIWYG.

La seva instal·lació és ben senzilla, us enllaço a la documentació oficial (en anglès).

tinymce-ui

Aquest és el look que té un cop instal·lat i configurat. Penseu que té una quantitat molt important d’opcions de configuració i un munt de complements.

En una propera publicació us parlaré de la primera icona a sota del menú “Archivo”. Només us avanço que és un complement (en aquest cas de pagament) que et permet gestionar el teu mèdia (visualització en miniatures, arxius al núvol, editor d’imatges, compressió/descompressió) amb una UI molt similar a la de la darrera versió del tinymce.

En resum, amb un bon editor WYSIWYG podeu donar molta llibertat a l’usuari del panell d’administració per a que faci i desfaci al seu gust i pugui personalitzar-se el seu lloc web dinàmic a la seva mida.

Curiositat: saps que jo he redactat tota aquesta publicació amb un editor WYSIWYG integrat al panell d’administració del WordPress? I sabies que l’editor WYSIWYG del WordPress és el tinymce!?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>